Cosmic Guilt – Palace Of Depression / Color Green – Fool’s Parade

Nu de zomer dan toch eindelijk voorzichtig lijkt te beginnen is er niets fijners dan wat zonnige cosmic American music. Je kunt natuurlijk een album van Gram Parsons, godfather in het genre, opzetten, maar de muziekstijl beleeft al een aantal jaren een heuse revival. Cosmic Guilt uit Philadelphia en Color Green uit Los Angeles komen beiden met hun tweede album dat flink gedompeld is in het genre.

James Everhart was gitarist in de rockband Low Cut Connie maar wilde toch meer doen met zijn voorliefde voor folk en alt.country. Hij formeerde de tienkoppige band Cosmic Guilt en in 2022 verscheen het gelijknamige debuutalbum. Daarop brachten ze hun sprankelende versie van cosmic American music en het belandde prompt op nummer 6 in mijn jaarlijst van 2022. Nu is er het tweede album Palace Of Depression. Van neerslachtigheid is echter geen sprake. Cosmic Guilt gaat vrolijk verder waar ze in 2022 mee begonnen zijn. Rinkelende akoestische gitaren, veelstemmige zang, jengelende pedal-steel gitaren en fijne liedjes troef op het ruim een half uur durende Palace Of Depression. De titelsong is zo’n opbeurend en catchy liedje dat je na één keer horen niet meer uit je hoofd krijgt. In ‘the palace of depression’ van Cosmic Guilt is het licht aan, het glas halfvol en staan de mondhoeken omhoog.

Guilt Trip

Color Green uit Los Angeles heeft beduidend minder personeel dan Cosmic Guilt. De band bestaat uit twee mannen en twee vrouwen en hun versie van de cosmic American music is wat meer rock-achtig en heeft de elektrische gitaar in de hoofdrol. Naar eigen zeggen putten ze inspiratie uit ‘‘60s folk-rock, ‘70s classic rock, ‘80s underground rock, ‘90s psychedelic dance-rock, and any other sound that catches their ears’. Fool’s Gold is de opvolger van het gelijknamige debuutalbum uit 2022. Color Green vindt spelen een stap in het ongewisse. Wanneer ze samen spelen weten ze niet wat er uit gaat komen. Dat kan dus alle kanten opgaan. Melodieus en rootsy (“When The Clouds Roll Inn”), rockend (“” God in A $”) of melancholisch in het bijna zeven minuten durende “5.08”. Fool’s Parade is eigenlijk één lange, psychedelische jam van ruim 42 minuten. Heel fijn op een lange, lome zomeravond.

New West Records

File: Cosmic Guilt – Palace Of Depression
File Under: Anti-depressivum
File Instagram: [Cosmic Guilt op Instagram]

File: Color Green – Fool’s Parade
File Under: Go With The Flow
File Facebook: [Color Green op Facebook]
X File: [Color Green op X]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven